SoundYoga

 


Jag raderar härmed hela mitt tidigare koncept vad gäller yoga. Livet och omständigheterna har fört mig till en insikt om att släppa på alla strukturer. Yoga är en mångtusenårig tradition, ett av Indiens sex filosofiska system. Jag menar inte att på något sätt förkasta den visdom som ligger i de gamla formerna av yoga. Men jag har nu sett flera exempel på att när ledaren, eller gurun går bort, blir de organisationer som uppstår efter dem väldigt rigida. Jag kan nämna flera exempel, men går inte in på det här.

Många alternativa yogaformer har vuxit fram ur kundaliniyogan: Medicinsk yoga och livsyoga är ett par exempel. Jag har min egen variant: SoundYoga. Jag behöver ingens godkännande, eller gillande, det enda jag behöver och vill är att höja min egen och andras medvetenhet genom yoga och sound.
SoundYogan är skapad efter många års egen erfarenhet av yoga och sound och den har följande beståndsdelar: meditation, pranayamas, en dynamisk del, en statisk del, avslappning och mantrasång – i varje kriya.

Vi stimulerar och balanserar 5 koshas i varje pass och sound hjälper till att sticka hål på de lager av existens (koshas) som vi ser på livet igenom.

I mina pass använder jag även mycket musik – alltid utvald med omsorg för att den ska passa in i vår intention. Soundhealing i form av gongar, många andra instrument och röst förekommer alltid under den långa avslappningen.

Terminsavgiften är 1300 kr för 10 gånger.

Karin Gibson
Internationellt certifierad Kundaliniyoga och meditationslärare:
Yinyogalärare, level 1
MEM-yogalärare level 1,2,3
SoundYogalärare och utbildare
Gongmaster och Musiklärare

Här följer ett mail från en deltagare efter sista passet denna hösttermin:

Åh vilket härligt pass det var igår.
Jag klarade att vara närvarande nästan hela tiden, vilket jag har ganska stora problem med när jag yogar hemma. När jag kom hem kände jag mig så energifylld och lycklig men samtidigt lite sorgsen…typ ”känslor all over the place” som prins Daniel sade??

Känslosam kanske är rätt ord..

Jag tvingade min man att stänga av hockeyn på tv för att jag var tvungen att dela med mig av hur jag kände??

Musiken kanske också bidrog till hur jag reagerade. Den kändes så passande igår, gick rakt in i hjärtat liksom. Tycker alltid att musiken på yogapassen är bra, men igår var det som om det var något extra. Texterna du läser känns såå lyxiga att få ta del av. Jag är verkligen glad att min dotter fått en plats på yogan så att hon också får ta del av allt detta??