24-04-25 Ljuset har kommit 4-dagars retreat

Temat för denna retreat är Ljuset har kommit!
Lägg märke till att formuleringen inte är Ljuset ska komma, eller Ljuset är på väg.
Nej ljuset är redan här och den här helgen ska hjälpa oss att erfara det på djupet – som en sanning.

Jag vill här förtydliga lite av innehållet för er som inte har varit på mina retreater förut.
Jag skrev ovan att det handlar om uppvaknande och vad jag menar med det är att vi genom ACIMs teachings och mindtraining börjar att avidentifiera oss från egot och det tvångsmässiga tänkandet.

Vi kommer att sjunga mycket-både mantran och ACIM-sånger som jag själv har skrivit (de är förutom njutningen i att sjunga, till för att hjälpa oss med avidentifieringen).
Vi gör minst en halvtimmes eftermiddagsmeditation varje dag. De guidas företrädesvis av Samaneri Jayasara på enkel engelska. Det är meditationer som leder oss in i stillheten och tystnaden-in i vår essens. Meditationen avslutas i savasana med sound av olika slag, en slags integrering.

Vi lyssnar också på David Hoffmeister i ett par speciellt utvalda länkar (engelska) där han på sitt inspirerande sätt förtydligar budskapet i ACIM. Vi Vilar i Gud (orden kommer från en lektion i ACIM) på flera olika sätt och är hängivna Hans/Hennes Närvaro, Kärlek och Frid i både stillhet och rörelse.

Förmiddagarna (efter yogan och under vandringarna) är vi i tystnad. Och inte bara i tystnad utan i mindful närvaro. Den som vill kan välja tystnad under hela dagen genom att sätta på sig en ”tystnadsmala.”
Vandringarna avslutas med bad i sjön Björken (för den som vill??).

Vi kommer att ha sharings både i grupp och två och två-meningsfulla samtal där vi för fram egot, pseudofiguren i syfte att transformera det.

Schamanism i form av reningsövningar, Sacred Space, Healers’s Rite, yogainitiering med sång är nytt för i år, men känns väldigt naturligt i detta sammanhang. Genom ACIM och genom qeroschamanernas renings och rensningsprocesser, ska vi under de här 4 dagarna växa på många olika plan. Du kommer att få många redskap med dig hem att fortsätta din resa med.

25-28 april. Vi startar torsdag klockan 12 och avslutar helgen ca. 14.30 på söndagen.
Pris för 3 övernattningar och 10 mål mat: 5260 kr
Välkommen med din anmälan till karin@gibsonmusik.se

Varmt välkommen
Karin