20-04-17 Vårretreat i Nyhyttan

Retreaten i april kommer att handla om A Course in Miracles, det vill säga nonduality ur kristet perspektiv.

Eftersom ACIM är ett kanaliserat budskap och eftersom det är Jesus som talar till oss, ja han delger oss det budskap som mänskligheten inte var redo för för 2000 år sedan, kommer jag utan urskiljning att använda mig av begrepp som Gud, Jesus, Den Helige Ande, himmelriket och så vidare.

Det är begrepp som hör ihop med vår kristna tradition och som många kan ha svårt för eftersom det ligger så många missförstånd bakom dem.
Det kan kännas lättare att använda de indiska orden.
Det indiska språket har många olika namn för Gud: Brahman,Shiva, Ram, Gobinde, Mukande osv. Jesus, Guds enfödde son kan på indiska tex benämnas Puruchotama, Purusa eller Arjuna. Den Helige Ande kan vi översätta med prana osv, men vi pratar om precis samma saker.
Varför då inte gå in på riktigt i vår egen tradition-med öppet sinne?  
Räds du begreppen, eller känner du motstånd till att exponera ditt ego, det tankesystem som är separerat från Guds, så är denna retreat kanske ingenting för dig. Eller så är det just det😉

Under decemberretreaten låg stort fokus på att vila i awareness, vår sanna natur och en sådan retreat vill jag gärna ha varje år. Däremellan ska vi klara av världen, illusionen med alla dess fallgropar och det kan ACIM hjälpa oss med. En sådan retreat handlar mer om att betrakta och avslöja alla de identifikationer vi har,  inklusive dömande, snålhet, avundsjuka m.m. och inte vara rädda för det. Det är att rensa de filter som vi ser på livet igenom och det är ett nödvändigt steg som föregår den fullkomliga unionen med Gud. Eller om vi ska uttrycka det på tantriskt vis: den union där vi ser att awareness och det som händer i awareness är ett, oavsett innehåll.

Förutom teachings från ACIM kommer det som vanligt att bli yoga, meditation, soundhealing och en massa sång.
Underbar vegansk mat serveras och de mysiga rummen med dusch och toalett väntar på dig.

Vi börjar fredagen den 17/4 klockan 17 (incheckning från 15) och slutar på söndagen klockan 15.
Pris: 3350 kr